1-GİŞKAD AÇILIMI NEDİR? NEDEN GİŞKAD KURULDU ?
Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD)
Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık seviyesini yükseltmeyi hedefleyecek, demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, demokratik ve laik hukuk devleti ilkele Bu anlamda gayret gösteren girişimci kadınların karşılaştıkları ve karşılaşacakları sorunların çözümü ile ilgili katkı çalışmaları yapmak. Bu anlamda gayret gösteren girişimci kadınların karşılaştıkları ve karşılaşacakları sorunların çözümü ile ilgili katkı çalışmaları yapmak. Girişimci olmak isteyen kadınlara gerekli olan bilgi tecrübe eğitim desteğini sağlayacak çalışmalar yapma amacı ile kurulmuştur.
2-GİŞKAD’I KURUMSAL OLARAK TANIYABİLİR MİYİZ ?
Kısa adı GİŞKAD olan Girişimci İş Kadınları Derneği; 2006 yılında Mersin’de kurulmuş olup şu anda 68 üye ile çalışmalarına devam etmektedir. GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Ayferi TUĞCU’dur.Girişimci ruha sahip, çağdaş, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 68 kadın girişimci üyesi ile güçlenmeye ve değer üretmeye devam eden GİŞKAD; kurulduğu günden bugüne kent ile iç içe olmaya özen göstermiş, kentin geleceğinin şekillenmesinde aktif rol almıştır. Kentimize ve bölgedeki kadınlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir.
Üye profilimizin içeriği ağırlıklı olarak, İnşaat, Turizm, Lojistik, Otomotiv, Tekstil ve farklı hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren iş insanlarından oluşmaktadır. Diğer yandan; Doktor, Avukat, Akademisyen, Psikolog gibi meslek ünvanlı üyelerimizde bulunmaktadır.
GİŞKAD; kurulduğu günden bugüne lider, çağdaş, demokratik, üretken, bilime, uzmanlığa değer veren, girişimci ruha sahip, mesleki ve ticari yönden nitelikli, iş dünyasında kadının iş insanı olarak değerlendirildiği, desteklendiği ve yenilerini iş dünyasına kazandırıldığı, uygarlık seviyesinde bir Türkiye için çalışan Sivil Toplum Kuruluşudur.
3-GİŞKAD “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE” ÖNEM VERİYOR MU ?
GİŞKAD olarak insan kaynaklarının doğru mesleki alana yönlendirilmesi kadar, içinde girişimcilik ruhu olan kişilerin de girişimci olarak ülke ekonomisine katkı sağlayarak istihdam üzerinde önemli etkiler yaratacağını düşünüyoruz.
4-MERSİN İLİNDE YAPMIŞ OLDUĞUNUZ PROJELERDEN ÖRNEKLER VEREBİLİR MİSİNİZ ?
Elele Projesi
Alın Teri Göz Nuru Projesi
KOSGEB “Uygulamalı Girişimcilik” Eğitimleri (Ticaret Hukuku vs.eğitimler)
İnovasyon ve Girişimcilik
Yönetici Asistan Kursları
Çeşitli eğitimler ve seminerler vb.
5-GİŞKAD OLARAK SİZİ İŞ VE KARİYER FUARLARINDA, İNSAN KAYNAKLARI ZİRVELERİNDE SIKÇA GÖRÜYORUZ GİŞKAD NEDEN BU ORGANİZASYONLARA ÖNEM VERİYOR ?
İş ve Kariyer Fuarı ile Derneğimizin çalışma alanlarını kamuoyuyla paylaşmanın yanında üyelerimizin personel taleplerini fuarda değerlendirmek ..diyebiliriz. İnsan Kaynakları zirveleri ise özellikle üyelerimizin “insan yönetimi hususunda” gündemi yakalamaları açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.
6-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GİŞKAD DAN NASIL FAYDALANABİLİRLER ?
İş kurmak isteyen üniversite öğrencilerine üyelerimiz vasıtasıyla danışmanlık yapabilir, iş kurmak için gerekli finansmanı sağlayacak kuruluşları tanıtabilir ve derneğimizin yapmış olduğu proje ve sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlayabiliriz.
7-İŞYERİ AÇMAK İSTEYEN GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜNDE HANGİ FIRSATLAR VAR ?
En önemli fırsatı İŞKUR-KOSGEB ortaklığında düzenlenen Girişimcilik kursları olarak söyleyebiliriz.
8-GİRİŞİMCİ İNSAN KAYNAKLARI GRUBU ÜYESİSİNİZ, GRUBUMUZ HAKKINDA NELER SÖYLEYEBİLİRSİNİZ ?
Başarılı, gayretli ve motivasyonu yüksek bir grup..Firmaların kurumsallaşmasına yönünde yaptığı çalışmalarla Türkiye’de örnek. Bizler de bu grubun üyesi olarak özellikle insan kaynakları alanında kurumsallaşma yönünde yapılacak bütün faaliyetlerde GİŞKAD desteklerimizi sürdüreceğiz.
Ayferi TUĞCU
GİŞKAD Başkanı